Julen är över

Julen har sprungit förbi mig med långa kliv och nu är allt över. Bloggen har hamnat åt sidan men nu är jag tillbaka! Min jul har varit underbar och mysig och nu laddar jag om inför ett nytt år. Tänkte visa lite bilder från min jul.


  
 

granen, syster Malin, jag, jag, mina skor, syster Malin och syster Karin

loves from Maja

Tick Tack

Det är så mysigt nu på mellandagarna med tiden man fått. Man behöver inte stressa någonstans. Man kan ta en tupplur när man vill och bara njuta. Jag använder tiden till att läsa. Dels för att det är bra för svenskan/engelskan och dels för att det kan vara lite kul att göra något som man annars inte gör så ofta.

Just nu läser jag i alla fall Snabba Cash. Detta är vad Snabba Cash handlar om. JW kommer från landet men är en bratkille som lever ett dubbelliv och kör svarttaxi för att finansiera sitt dyra liv på Stureplan. Abdulkarim, som håller i taxiverksamheten, erbjuder JW att börja sälja kokain istället. JW tackar ja och träder in i Stockholms undre värld.
Jorge Salinas Barrio är en latino som åkt i fängelse efter att ha tagit hela skulden för knarkaffärer där jugoslaviska maffian var inblandad. Han rymmer från Österåkersanstalten med planer på att fly landet.
Mrado Slovovic är en serbisk torped som är medlem i den jugoslaviska maffian men egentligen drömmer om ett normalt liv med sin dotter Lovisa.
De tre personerna förenas i boken genom sina drömmar om snabba förtjänster. När JW och Abdulkarim börjat få ruljans på kokainförsäljningen vill de expandera. Abdulkarim har hört talas om Jorge, som precis genomfört en omtalad rymning. Ryktet går att Jorge har lärt sig allt om kokainbranschen när han suttit inne. JW får därför i uppdrag att rekrytera honom. Samtidigt har Jorge precis försökt utpressa den jugoslaviska maffians boss. Torpeden Mrado är satt att få honom på andra tankar.
När JW slutligen hittar Jorge ligger han sönderslagen i en skog. Det är Mrados verk. Abdulkarim tar hand om Jorge, och de börjar sedan jobba tillsammans.



Ett litet plus i kanten är ju att den håller på att filmas. Den filmen ska jag se när den kommer ut. Läs boken ni med! :)

Puss J


En dag på stan...

Idag var jag på stan, mellandagsrean började ju och då ska vi fattiga jävlar (enligt en viss blond bloggerska) ut och shoppa! Jag hatar reor för det är trångt, varmt och man hittar aldrig något. Varje år ger jag mig ändå ut för att "fynda". Dock brukar det bli något som INTE är på rea som följer med hem och så blev det även idag. En klänning och ett par skor köpte jag (skorna var faktiskt på rea) och i och med det är nyårskläderna fixade!

Inte nog med att det var massor av folk på stan, dessutom var det en j*vla demonstration vid Norrmalmstorg. man kunde inte ens gå över gatan för alla demonstranter. Gå och var ivägen någon annastans än mitt i stan nästa gång tack...

(ursäkta oskarp bild) Klänningen är från H&M och skorna från Mango

mitt sjunde par svarta eller vad kan det va...?


Julstämmning

Jag tycker att det har varit alldeles för få mysiga julinlägg här på bloggen! Nu är det ju julafton om ungefär 20 minuter så då passar det väl bra med ett mysigt litet inlägg? Jag kollar just nu på alla tiders julfilm Love Actually, visst börjar detta mysinlägg bra? Jag äter också lussebullar och dricker te, det artar sig va? På marken ligger vit, gnistrande snö, under granen ligger klapparna lackade och klara och i ugnen står julskinkan. Nu tycker jag att jag fått till den rätta julstämmningen i detta inlägg!

Jag är så himla glad att det är snö ute, det är nog det bästa. Jag kommer ärligt talat inte ihåg senaste gången vi hade en vit jul, förra året regnade det...Julen blir så mycket mysigare när det är snö ute, det blir som när man var liten igen. När man var liten var julen magisk och det verkade som om julafton aldrig skulle ta slut. Man vaknade långt innan klockan åtta på morgonen och insåg att det var julafton! Nu för tiden flyger bara julafton förbi, så sitter man där när alla klapparna är öppnade (man får aldrig allt man önskar sig) och tänker "Jaha, vad händer nu då?" Nu vill jag inte förstöra den mysiga stämmningen jag lyckats få till i detta inlägg, just saying...
http://www.freechristmaswallpapers.net/images/wallpapers/Christmas-Tree-Fireplace-1024-127315.jpeg

Iphone 3Gs!

Idag är jag lycklig. Jag fick nämligen en för tidig julklapp idag, och inte vilken julklapp som helst, jag fick en IPHONE!!! Kan ni fatta?! Det kan inte jag, men jag är väldigt glad! Jag vaknade och så var min rosa kissmobil borta, efter mycket letande fick jag veta att pappa hade lagt den i en låda, och när jag kom till lådan låg där en fin liten julklapp, och i paketet låg telefonen!!! Åh jag blev glad och är det fortfarande! Julen är räddad!



puss och kram M

I taket lyser stjärnorna

I taket lyser stjärnorna WORK IN PROGRESS

                                                                 
Jag vet att det blir mycket film från min sida..
..men jag känner verkligen att jag måste tipsa er om den här filmen. Ni flesta har nog troligtvis sett den, men för  er som inte har det. I taket lyser stjärnorna är en svensk film och handlar om 14-åriga Jenna och hennes mamma. Hennes mamma är sjuk i cancer och i filmen får man följa Jenna och hennes mamma i kampen mot cancern. Mer säger jag inte, ni får titta själva!

Igårkväll satte iaf jag mig ner och tittade. Ungefär den sista halvan av filmen satt jag och storbölade. Jag brukar inte vara den som gråter i filmer, inte så lätt iaf. Men det kändes som om allt det hände i min värld. Jag är sån att allt jag ser på film eller TV kopplar jag till min värld, till dom personer jag känner. Gör inte ni det? Om du ser ett kärlekspar, det är väl klart man kopplar det till en själv och den man är tillsammans med eller är kär i? Eller?
Iaf så klämde filmen mig på en öm punkt och det slutade med att tårarna bara rann. Jag började tänka till lite, att även om allt verkar bra på utsidan, så kan det inte alls vara bra på insidan. Man vet att sjukdomen dödar massor av människor, men varför skulle det hända i det här fallet? Men det kana gå fort, precis som i filmen. Det gäller att alltid vara förberedd och inte glömma att det inte bara är att springa iväg så fort det blir jobbigt.

Om du dör mamma, då tar jag livet av mig.
- Jenna.

 

 

Love N


Why are does tears in her eyes?

Nej jag gråter faktiskt inte på riktigt på den här bilden. Jag höll på att tvätta bort sminket och insåg att det skulle bli en sån fin bild att jag inte kunde låta bli att hämta kameran.

Ikväll har jag suttit och gjort om den ett par gånger, bara lekt lite. Jag fick inte till något bra men ni får i alla fall se ett par exempel. Jag älskar det svarta runt ögonen så det är det jag har utgått ifrån, like it?



Visste ni att..

.. en kanin skiter ca 300 bajskluttar varje dag. (Jag har två kaniner vilket gör att jag får 600 bajskluttar varje dag).

.. att ca 3000 tonåringar blir gravida varje dag (ca 1miljon på ett år).

.. att den finns ca 20000 bultar som håller ihop Ölandsbron.

.. att ca 15 personer har dött av svininfluensan men att ca 1500 personer dör av säsongsinfluensan.

.. att ordet advent betyder ankomst.

.. att jag har grymt tråkigt.

 puss J

Skype, skön grej ju!

Har ni testat Skype? Okej, jag vet att det har funnits ganska länge, men jag har nyligen upptäckt hur roligt det är. Hela gårkvällen spenderades i princip vid datorn. Fram till kanske sisådär klockan 2 hade jag konferens med Louise och Axel. Man kan prata hur många som helst tror jag, och så är det helt gratis. Hur smart? Skaffa skype tjejer! Och killar också för den delen haha. Gör det här!

          




/ Maja


Fyra dagar kvar tills julafton

Söndagen den 4:e advent, sitter Natalie i Camillas rum, ensam med en hund. Vi fick inte vara med på middagen som hålls utanför. Vi klassas väl båda som "icke lämpligt sällskap". Minuterna går och går och snart hinner väl tiden föra oss förbi den stora dagen, julaftion, utan att vi ens märker det. Utanför rummet hörs tassande tassar, troligtvis från en annan hund. Jag känner att syret i luften börjar ta slut, vad ska jag ta mig till? Fast i en lägenhet i Hammarby Sjöstad föralltid? Vad skulle mamma och pappa säga när de läser tidningsrubrikerna imorgon? "En oskyldig flicka fast i mardrömmarnas hus! Att luras in på en så kallad "trevlig tjejkväll" blev senare hennes död."...

Nej men usch, så här dålig humor har inte ens jag. Hihi. Sitter iaf i Camillas rum, medans hon äter middag med hennes gäster. Maja & Jessica tittar nog snart in, dom ska var här vid åtta är det sagt iaf. Vi hade tänkt att fira fjärde advent men en myspys kväll här i min nya favoritlägenhet! Otroligt mysig är den ;)
Jaa, det står redan två julklappar här i rummet, med ett varsitt rim på sig och två till kommer snart! Vi lottade ju vem vi skulle köpa julklapp till och såhär blev det: Camilla ska köpa till Natalie, Natalie till Jessica, Jessica till Maja och Maja till Camilla. Spännandeeee!
Lite pulka åkning i hammarbybacken ska det också hinnas med! Nej men nu kommer Jessica & Maja! Vi hörs senare med bilder på våra julklappar! PUSS!

Loooove N

Shoes

Här i veckan läste jag en ganska rolig grej i metro. Det är nämligen så att kvinnor har lättare att komma ihåg vilka skor de har haft tidigare i livet än tidigare pojkvänner. Många glömmer sin första kyss men kommer ihåg sina första "riktiga" skor. Plus att många ångrar att de har slängt ett par skor, men ångrar aldrig att de gjorde slut med den där killen! Jag tyckte det var lite roligt! Jag ska spara alla mina skor som inte går sönder för att det är kul att ha kvar!



mina första egna riktiga klackskor. Köpte dem till skolavslutningen i sjuan. Enda bilden jag kan hitta på dem haha. Men de är väldigt söta. Röda pumps med vita prickar och träklack. Ska aldrig slänga dem!

Puss och kram M

Album

Har suttit ett tag och samlat ihop bilder som jag gillar. Om ni nu skulle undra så ska det bli ett album. Snart. När jag orkar. Det skulle ju vara kul. Albumet köpte jag för 8 veckor sedan så det kanske är dags att göra någonting åt det nu, hehe! En av bilder jag har med är i alla fall denna.


Puss J

Sitter inne...

77f0b0ed3f5af6f96900dd28beec520d.png

Kolla varifrån!

Sitter inne på tacobar och tar en paus från julklappsstressen. Ska sen ut och fixa dom sista julklapparna och sedan dra vidare hem till camilla och äta.. Igen! Sen kommer maja och jessica över. Love N &C


En efterlängtad legend är tillbaka..

Heelloo min kära vänner!
Har varit borta från bloggen i evigheter, har lite att skylla på designen, har faktiskt hållt på med den.
Ja som ni kanske har fattat har SL varit helt fucked up idag, KAOS! Ja tjejer, jag slår er båda med en jävla massa hästlängder (Maja&Jessica) har totalt stått och väntat på bussar en och en halv timme, min buss gick sönder 4 gånger, tillslut fick jag hoppa av MITT på motorvägen och börja knalla.. Så det är mig ni ska tycka synd om!

Ja men nu är jag iaf hemma och imorgon är det avslutning, niiiice! Efter ett superbra avsnitt av Paradise Hotel tänkte jag nu koka some tea! (okej jag vet inte hur det stavs på svenska) och sätta mig framför New Moon!


 

Looooove N


Kaaaaos!

Var det någon mer som drabbades av SL:s kaos idag? Jag blev väldigt utsatt då jag blev strandsatt inne i stan. Min samhällskunskapslärare kom till mig mitt när vi satt och skrev prov att jag inte kunde komma hem idag för det går inga bussar till nacka. Nehe tänkte jag. SLs hemsida var fucked och man fattade ingenting. Så jag blev kvar i stan. Hata bussar som inte klarar av lite snö. Jag säger bara global warming? PFFT. Struntprat. Det är svinkallt och flera decimeter snö ju! Men när jag bestämde mig för att åka hem så var trafiken igång igen, åtminstone till Utskogen vilket var sjukt skönt!

 Global uppvärmning?.. I dessa tider. Struntprat!

Pussipussi /M


SL

Seriöst! Över en timme fick jag stå och vänta på en buss. På en busshållplats där det brukar gå bussar var 10:de minut. Det hela slutade med att en tant fick reda på att de ställt in ALLA bussar mot Nacka/Värmdö. Kul tänkte jag som fick gå hem efter att ha stått ute i snöstormen i över en timme. Gissa om jag var kall när jag kom hem.. Nästa gång kanske SL kan sätta upp lappar så man slipper stå och vänta?!


Puss J

Skuggor

Nu ska ni få en liten sminkguide av ögonskugga-experten själv! Nej jag skoja men jag är faktiskt väldigt duktig på att lägga ögonskugga, tycker jag själv i alla fall...Här får ni en liten guide till halv-sotade ögon!

1. Börja med grunden. Lägg ett lager foundation och pudra lite på ögonlocket och även under ögat.

2. Lägg en ljus, skimmrande ögonskugga över hela ögonlocket, enda upp till ögonbrynet. Lägg en något mörkare skugga vid globlinjen (se bild) och även lite på själva ögonlocket.

3. Lägg En grå-metallic skugga på samma ställen som du lagt den beige skuggan. Lägg även under ögat intill franskanten.

4. Då var det snart klart. Ta en brun skugga och lägg längs med franskanten ovanpå och under ögat. Blanda lite av den bruna skuggan i den grå vid globlinjen. Dra en linje med eyeliner längs med franskanten ovanpå ögonlocket och avsluta med maskara.

5. Då var det klart. Ganska simpelt men väldigt fint resultat!

xxx Camilla

Betyg

Det är alltid så.. Sista veckan när betygen är satta, då vill lärarana prata med en om betygen. Kompisarna vill prata om betygen. Familjen vill prata om betygen. BETYG. BETYG. Allt detta tjat. Lärare som säger att man inte ska bli besviken, att det inte spelar så stor roll. Men betygen bestämmer ju faktiskt vart man får gå på gymnasiet. Så jag tycker inte att de kan neka att det är viktigt. Jag har i alla fall fått veta några slutbetyg och terminsbetyg och jag är ganska nöjd. Men vad är det som gör att jag inte blir nöjd? JO, jag (och alla mina kompisar) jämför oss med andra. BETYG. BETYG.

puss j

Vinterland

Nu ligger det ett tjockt lager glittrande snö på marken och jag älskar det! Här har det snöat oavbrutet hela dagen och nu hoppas jag verkligen på att det ligger kvar till jul. Tänk att få en vit jul för en gångs skull...Det är så mysigt med snön, det blir mycket ljusare ute också och det är verkligen härligt.

Idag blev det självklart (...) snöbollskrig på rasten. Vad brukar alltid hända när den första snön kommer liksom? Jag hade lockigt hår och fint smink när jag gick ut på rasten. När jag kom in igen hade jag inget smink alls kvar och mitt hår var helt blött. Men det är smällar man får ta när man vill ha roligt! Jag hade kul, även fast alla tryckte snö i ansiktet på mig ett antal gånger...
http://www.hyse.se/Resources/VINTER.jpg

Nej nu ska jag fortsätta kolla på Bridget Jones Dagbok!
xxx

Permanent

Idag körde jag på "Natalie frisyren". Jag sov med små flätor i hela håret och på morgonen var mitt hår smålockigt och fint. Dock kände jag mig lite som Shakira, men jag hade volym i alla fall! Det var ganska många som kommenterade mitt hår men bara snälla saker, hoppas att det var seriöst menat...

Jag funderar på att permanenta mig, alltså göra stora lockar, inget sådant där småkrus. Jag är så otroligt trött på mitt eget hår. Det är varken rakt eller lockigt, bara något mellanting. Därför måste jag antingen platta eller locka och lockar håller sig inte...

Vad tycker ni då? Skulle jag passa i lockigt hela tiden? Man kan ju alltid platta och få tillbaka lockarna sedan. När jag lockar mitt hår nu så tar det minst 20 minuter och det håller bara i en halv dag.